Loading...

BIO412 TMA3 QUESTIONS & ANSWERS


Loading...



1).Wildlife is affected by various diseases which are caused by different------------- organisms

(A)viruses
(B)bacteria
(C)pathogenic
(D)fungal

Ans: pathogenic



2).In current usage, the term wildlife often denotes all forms of wild organisms, including animals, plants and

(A)humans
(B)microorganisms
(C)Biodiversity
(D)species

Ans: microorganisms



3).______are most often found in the early deciduous tree and shrub phases of natural succession.

(A)pig
(B)mouse
(C)dog
(D)sheep

Ans: mouse



4).Birds and __________help to control populations of tree destroying insects, and may eat the seeds of undesirable “weed� trees.

(A)animals
(B)insects`
(C)plants
(D)rodents

Ans: rodents


5).Obudu Cattle Ranch located in____ state

(A)Bauchi
(B)Niger
(C)Edo
(D)Cross River State

Ans: Cross River State



6).The prolific and immigrational nature of small mammals often negates any momentary benefits of

(A)poisoning
(B)Repellents
(C)Strychnine
(D)disulphide

Ans: poisoning


Loading...

7).In Africa, the main product for -------------is its wildlife resources

(A)civilization
(B)conservation
(C)biodiversity
(D)ecotourism

Ans: ecotourism



8).ecology is the study of _ in relation to the surroundings in which they live.

(A)animals
(B)insect
(C)organisms
(D)plant

Ans: organisms



9).Ecosystem consists of the community of ----------- plus the associated physical environment

(A)plants
(B)animals
(C)insects
(D)organisms

Ans: organisms



10).______are most often found in the early deciduous tree and shrub phases of natural succession.

(A)pig
(B)mouse
(C)dog
(D)sheep


Loading...
Ans: mouse

Contact us for more @ 09094634823
whatsapp @ 09094634823

Post a comment

0 Comments