Loading...

BIO408 TMA3 QUESTION &ANSWERS

Loading...

1).There are ___ categories of classification in soil taxonomy

(A)five
(B)six
(C)three
(D)four

Ans: six



2).The process where soil constitutions are chemically or physically modified or destroyed is called________

(A)additions
(B)losses
(C)translocations
(D)transformation

Ans: transformation



3).One of these is not an example of pan

(A)calcipan
(B)duripan
(C)fragipan
(D)placic horizon

Ans: calcipan



4).Water that is loaded with sediments has tremendous __ power

(A)pulling
(B)cleaning
(C)cutting
(D)running

Ans: cutting




Loading...
5).Soil that is saturated with water and virtually free of gaseous oxygen is classified under __

(A)Ustic
(B)aridic
(C)xeric
(D)aquic

Ans: aquic



6).______ is mineral horizon that is developed from volcanic ash

(A)melanicepipedon
(B)histicepipedon
(C)umbricepipedon
(D)ochricepipdon

Ans: melanicepipedon



7).The argillic horizon is an acculation of _

(A)Silicate clay
(B)sodium clay
(C)silt clay
(D)clay

Ans: Silicate clay



8)._______ Soil order develop in deciduous forests and grasslands

(A)andisols
(B)aridisols
(C)alfisols
(D)loamysols

Ans: alfisols



9).Another name for physical weathering is ___

(A)Integration
(B)weathering
(C)biosynthesis
(D)Bio-integration

Ans: Bio-integration



10).Dominant influence in the soil by the biota is referred to a


Loading...
(A)lithosequence
(B)climosequence
(C)biosequence
(D)chronosequence

Ans: biosequence

Post a comment

0 Comments